Bloemencorso Bollenstreek

Het Bloemencorso Bollenstreek is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in de streek rondom de Nederlandse plaatsen Noordwijk, Lisse, Hillegom, Sassenheim en Haarlem. Het bloemencorso staat bekend om zijn prachtige praalwagens die versierd zijn met duizenden bloemen en bolbloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen.


Het bloemencorso wordt al sinds 1947 georganiseerd en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het evenement vindt meestal plaats in april, wanneer de bloembollenvelden in bloei staan en de streek op zijn mooist is. De praalwagens worden vaak ontworpen en gebouwd door lokale verenigingen en bedrijven en zijn ware kunstwerken op zich.


Naast de praalwagens zijn er ook vaak muziekkorpsen, dansgroepen en andere entertainmentacts die deel uitmaken van het bloemencorso. Langs de route van het corso zijn er vaak kraampjes en activiteiten te vinden waar bezoekers kunnen genieten van streekproducten en andere leuke activiteiten.


Het Bloemencorso Bollenstreek is een kleurrijk en feestelijk evenement dat een ode brengt aan de prachtige bloembollenvelden waar de streek bekend om staat. Het is een must-see voor liefhebbers van bloemen, tuinen en kleurrijke parades.


https://bloemencorso-bollenstreek.nl/